Електрохолд Трейд“ ще осигури на Нестле България“ 13 500 мВтч зелена

...
Електрохолд Трейд“ ще осигури на Нестле България“ 13 500 мВтч зелена
Коментари Харесай

„Електрохолд“ ще осигури 13 500 мВтч зелена енергия за „Нестле България“

„ Електрохолд Трейд “ ще обезпечи на „ Нестле България “ 13 500 мВтч зелена сила до края на 2024 година По този метод компанията за храни и питиета ще може да реализира екологичните си цели, като намали въглеродните излъчвания от активността си със 17 550 тона годишно.

Дългосрочният ангажимент на Nestle на световно равнище е да постигne нулеви чисти излъчвания на парникови газове до 2050 година Това е част от най-амбициозната цел на Парижкото съглашение – ограничението на световното повишение на температурата до 1.5 С до 2050 година

Това е партньорство сред двама водачи в своите браншове, което освен носи изгоди за българското общество, само че и способства за по-зеленото бъдеще на планетата “, сподели Кръстю Икономов, шеф Индивидуални продажби в „ Електрохолд Трейд “.

Той връчи на Петър Стоилов, изпълнителен шеф на „ Нестле Българи “, гаранционен документ за произхода на електрическата енергия, който подсигурява че тези 13 500 мВтч са 100% създадени от възобновими източници. Гаранциите за генезис се издават от Агенцията за стабилно енергийно развиване.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР